Doelgroep

ALS JE EEN OUDER BENT VERLOREN…

Het mag helder zijn: de doelgroep voor dit kinderboek is niet doorsnee. Toch waren er reeds in 2011 34 duizend minderjarige kinderen die één van hun ouders verloren hadden. Jaarlijks worden ruim 6000 minderjarigen (half)wees (bron: CBS). Iedere dag verliezen vier jonge vrouwen hun echtgenoot en blijven achter met minderjarige kinderen (bron: Stichting De Jonge Weduwe). Tel daarbovenop de groep van kinderen die van dichtbij het verlies van een ouder meemaken. Denk hierbij aan buur(t)kinderen, klasgenoten, neefjes en nichtjes.

OF IEMAND ANDERS DIE JE DIERBAAR IS…

En hoewel het verhaal gaat om een jongetje die zijn vader verliest, is het boek lees- en bruikbaar voor alle jonge kinderen die een dierbare verliezen. Kinderen worden uitgenodigd hun eigen verhaal te doen. Dit kan net zo goed het verhaal zijn over het verlies van een broer, zus, opa, oma of andere familielid.

Professioneel gebruik

Daarnaast kan dit boek uitstekend gebruikt worden door professionals die zich dagelijks bezig houden met het begeleiden van kinderen in de rouw. Denk hierbij aan orthopedagogen, kinderpsychologen, speltherapeuten, etc. Ook in het basisonderwijs, waarbij klasdocenten geregeld voor de uitdaging staan om een leerling én de klas te begeleiden in een rouwproces, kan dit boek behulpzaam zijn.

Voor professionals is er een gratis kennismakingspakket beschikbaar.

Heeft u twijfel of de inhoud van dit boek aansluit op uw precieze wens? Lees dan de reviews en neem gerust even contact met ons op. We geven graag wat aanvullende voorlichting, zodat het boek goed op zijn plek komt!