Karen Vleugel

Karen Vleugel
Karen Vleugel (1976) is geboren en getogen in Heemskerk. Op de lagere school was zij klasgenoot en vriendin van Sophie.
Karen woonde geheel toevallig in de Dordognestraat, vernoemd naar het huidige Franse departement waar Sophie in 2014 is neergestreken. Ze volgde het Grafisch Lyceum in Amsterdam en ging aan de slag als vormgever/DTP-er.
Ze bleef haar geboortedorp trouw, waar ze inmiddels al weer jaren samenwoont met vriend én huiskater.

 Kenmerkend

Er zijn maar weinig Heemskerkers die nog nooit werk van de hand van Karen onder ogen hebben gehad, want haar kenmerkende illustraties zijn overal te vinden. Van het Culturele Centrum en het  plaatselijke muziekpodium tot aan de verpakking van de koek van de plaatselijke bakker. Ook de Kringloopwinkel is helemaal bij de tijd dankzij de creatieve inbreng van Karen. Daarnaast levert zij geregeld een bijdrage aan de lokale krant, waar zij als geen ander het heden & verleden in beeld brengt door oude en nieuwe foto’s met elkaar te vermengen.

Sophie benaderde mij om een ballon te tekenen voor het boek waar zij mee bezig was. Van het een kwam het ander… En laten we wel wezen, het verhaal zelf is al droevig genoeg.

Karen stond eerder al aan de wieg van een bijzonder boek: Marijn van Hulten en zijn 16 geboden. Dit boekje stelde zij samen aan de hand van 16 gevleugelde uitspraken van deze veel te vroeg overleden jeugdvriend.

Lees meer over Karen op www.karenvleugel.nl