Sophie Nagelhout

rouw rouwverwerking jong jonge weduwe weduwnaar kind boek

Sophie Nagelhout (1976) studeerde Biologie in Utrecht en specialiseerde zich in de wetenschapsjournalistiek. Jarenlang werkte zij met veel plezier als redacteur en later als communicatieadviseur bij dierentuinen, onderwijsinstellingen en gemeenten. Een lieve man en twee gezonde kinderen maakten het plaatje compleet. Totdat in 2011 haar man ziek werd. Leukemie was de diagnose die hun leven plotsklaps op zijn kop zette. “De korte samenvatting is dat mijn man 24 maanden ziek is geweest, waarvan hij er 20 in het ziekenhuis lag. November 2013 stierf hij aan de gevolgen van deze slopende ziekte.”

Hemel en aarde

“Ik bleef achter met onze twee kinderen. Al gauw werd mij duidelijk dat zij allebei op heel eigen wijze met de dood van hun papa omgingen. Als we een ijsje aten en ik grapte ‘konden we papa nog maar een likje geven’, dan wees Tim (3) zijn ijsje naar de grond en stak Paul (5) zijn ijsje in de lucht. Bij mijn huidige dochters (die op jonge leeftijd hun moeder verloren) zag ik hetzelfde. Voor Lara (5) was het duidelijk dat mama een ster was; haar tweelingzus Nine bekeek het vanuit een ander perspectief: mama was gecremeerd, en haar as zat in de urn. Feit is dat ze het allemaal bij het juiste eind hebben. Er is geen goed of fout. Niet het een òf het ander. Het is er allebei. Het mag er allemaal zijn.”

Een jaar na het overlijden van haar man Daniël vond Sophie een nieuwe liefde én een nieuw leven. Ze emigreerde met haar twee kinderen naar Frankrijk, trouwde en is nu moeder van vier! Samen runnen zij een biologische kastanjeboomgaard in de Dordogne en zijn ze de trotse eigenaren van Magnesse Vakantiehuizen & Zomercamping.